IMPERIAL neemt Van den Anker Groep over

IMPERIAL Logistics International heeft de Nederlandse logistiek specialist in gevaarlijke stoffen Van den Anker voor 100% overgenomen en breidt zo zijn activiteiten op het gebied van de opslag en distributie van verpakte chemicaliën uit. Tussen beide partijen is overeengekomen dat geen mededelingen over de koopprijs gedaan worden. “Met de knowhow en financiële kracht van IMPERIAL Logistics International heeft Van den Anker optimale mogelijkheden om zich in zijn kernmarkten verder te ontwikkelen”, aldus Carsten Taucke, CEO van IMPERIAL Logistics International. “IMPERIAL Logistics International heeft via zijn dochtermaatschappij Lehnkering tientallen jaren ervaring in de opslag en het transport van chemicaliën. Dit leidt tot synergiën waarmee we onze business in de Benelux verder kunnen uitbouwen”, merkt Leon Jacobs op, die ook na de overname aan de leiding staat van de activiteiten van Van den Anker.

Met de overname van Van den Anker zet IMPERIAL Logistics International zijn internationaliseringskoers voort en krijgt toegang tot een distributienetwerk dat zich uitstrekt over de Benelux en de nabijgelegen regio’s in Noord-Frankrijk en Duitsland. Daartoe behoren vier extra magazijnen voor gevaarlijke stoffen met een totale capaciteit van ca. 100.000 pallets. Drie daarvan bevinden zich in Nederland (Roosendaal I en II en Son bij Eindhoven) en de vierde in Wetteren bij het Belgische Gent. Door deze overname kan IMPERIAL de opslag van goederen in de Benelux in nagenoeg alle gevarenklassen aanbieden.

“Met name onze klanten die actief zijn in de overzeese import en export van gevaarlijke stoffen en voor wie de nabijheid tot de havens van Rotterdam en Antwerpen belangrijk is, profiteren van de nieuwe locaties in Roosendaal. Als aanvulling op onze huidige opslaglocatie in de Rotterdamse haven komen door de overname extra palletplaatsen voor verpakte chemicaliën beschikbaar”, belooft Hans Van den Bosch, Director Warehousing & Distribution International binnen de business unit Chemicals van IMPERIAL Logistics International.

Door de overname beschikt Imperial over een eigen distributienetwerk dat binnen 24 uur verpakte gevaarlijke goederen zoals gewasbeschermingsmiddelen, reinigingsmiddelen, verfstoffen en smeermiddelen via het hub-and-spoke-systeem aan onze klanten uitlevert. Value added services zoals etiketteren, ompakken, displaybouw, lossen uit IBC bij de klant of het afwikkelen van retouren behoren nu net zo tot onze standaarddienstverlening in de Benelux als ook elders het geval is.

Van den Anker B.V.
Het familiebedrijf Van den Anker werd in 1965 in het Nederlandse Liempde opgericht. In 1986 volgde de intrede in de markt van de chemische logistiek, met name transport en opslag van gewasbeschermingsmiddelen. In hetzelfde jaar verhuisde het bedrijf naar Son naar een magazijn voor gevaarlijke stoffen met kleinere brandsecties en met een blusinstallatie. Dit was in Nederland toen nog een zeldzaamheid. In 1999 opende Van den Anker een vestiging in Roosendaal voor goederenstromen uit Europa, het Verre Oosten en de VS. In 2006 werd in het Belgische Wetteren een magazijn overgenomen en in hetzelfde jaar een tweede in Roosendaal. De laatste mijlpaal was de verhuizing van de transportafdeling van Son naar Eindhoven. De in totaal 150 medewerkers leveren complexe diensten voor klanten in de branches farmacie, cosmetica, agrarische sector, lakken en verven, automotive en reinigingsmiddelenindustrie.

IMPERIAL Logistics International B.V. & Co. KG
Als volle dochtermaatschappij van het Zuid-Afrikaanse IMPERIAL Holdings Limited is IMPERIAL Logistics International B.V. & Co. KG verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing van alle internationale logistieke activiteiten van IMPERIAL Holdings Limited buiten Afrika. Het dienstenpakket van IMPERIAL Logistics International met hoofdkantoor in Duisburg is in twee divisies gebundeld: In de divisie IMPERIAL Transport Solutions zijn de transportdiensten van het bedrijf wat betreft Shipping en Road ondergebracht. De divisie IMPERIAL Supply Chain Solutions omvat alle diensten op het gebied van Contract Logistics, Contract Manufacturing en Warehousing voor de sectoren Automotive, Industrial, Retail en Chemicals. Samen bieden beide divisies een volledig en transparant dienstenpakket voor de gehele Supply Chain uit één hand. Met 7500 medewerkers op 150 locaties behaalt IMPERIAL Logistics International een omzet van 1,2 miljard EUR.
www.imperial-international.com