Te weinig aandacht voor gevaarlijke stoffen binnen webshops.

Gevaarlijke stoffen krijgen binnen de meeste webshops weinig aandacht en dan hebben we het nog niet eens over de logistiek achter de webshop. Hoewel er heel veel regels zijn voor gevaarlijke stoffen worden ze vaak niet nageleefd.

Terwijl de ene na de andere winkelketen zijn deuren sluit gaat het aantal – en de groei van de webshops onverminderd door. Als het om gevaarlijke stoffen gaat, zijn op virtuele webshops echter andere regels van toepassing dan op een fysieke winkel. In een fysieke winkel mogen aardig wat gevaarlijke stoffen staan en zijn de regels van de opslagrichtlijn, te weten de PGS15, niet van toepassing. Bij een webshop ligt dat heel anders. De webshop is ook een winkel, maar aan de achterkant bevindt zich een gewoon opslagmagazijn. Veel webshophouders en ook veel reguliere logistiek dienstverleners zijn er zich niet van bewust dat op hun opslag de PGS15 van toepassing is. En als de kennis al aanwezig is en het betreffen limited quantities zijn ze zich niet van bewust dat het toch gevaarlijke stoffen zijn en de opslag volgens die PGS15 plaats moet vinden.

Voor advies http://www.safetynet-nederland.nl/advies/pgs15-advies/